Make a Difference!
Praktijk voor Orthomoleculaire Therapie (kPNI)
en Stress counseling

Fytotherapie

Bij fytotherapie wordt gebruik gemaakt van extracten uit kruiden en planten. Kruiden en planten bevatten veel geneeskrachtige en gezondheidsbevorderende stoffen. In veel oude culturen was dit al heel lang bekend en worden veel kruiden bij de bereiding van voedsel gebruikt. Denk maar aan het gebruik van gember en Kurkuma in de Indiase keuken.

Kruiden zijn medicijnen uit de natuur. De meeste actieve stoffen uit kruiden en planten worden chemisch nagemaakt als medicijn. Een medicijn kan je namelijk patenteren en kruiden en planten niet. Veel hedendaagse chemische medicijnen vinden hun oorsprong in planten en kruiden.
Het mooie van planten en kruiden is dat er niet slechts één stof werkzaam is, maar dat een plant duizenden stoffen kan bevatten die allemaal samenwerken (synergisme). Dit zorgt ervoor dat er geen bijwerkingen optreden. Terwijl bij medicijnen, waarbij maar één werkzaam stofje is nagemaakt, wel bijwerkingen kunnen optreden.


Fytotherapeutica

Fytotherapie is een natuurgeneeswijze, waarbij uitsluitend fytotherapeutica worden toepast. Fytotherapeutica zijn geneesmiddelen die als actieve ingrediënten uitsluitend planten, delen van planten of plantenmaterialen of combinaties daarvan bevatten, in ruwe of bewerkte staat. Deze middelen worden ingezet met als doel de gezondheid te behouden of te bevorderen.