Make a Difference!
Praktijk voor Orthomoleculaire Therapie (kPNI)
en Stress counseling

Voeding

Een uitgebreide voedingsanalyse is een belangrijk onderdeel van elke behandeling. Deze wordt gevolgd door een persoonlijk voedingsadvies dat gericht is op genezing en preventie.

Goede voeding is essentieel en is de basis van een goede gezondheid.
Iedere cel in het lichaam is opgebouwd uit dat wat je daarvoor hebt gegeten. De uitdrukking je bent wat je eet is dan ook niet zo vreemd. Het is een gegeven dat wat je eet en ook onder welke omstandigheden je eet – gehaast, gestrest, ontspannen met vrienden – van grote invloed is op je gezondheid nu en in de toekomst.
Alleen hoe weet je nu welke voedingsstoffen jouw lichaam nodig heeft om niet alleen goed maar optimaal te kunnen functioneren.

“Eat the Rainbow!”

Wil je de  overstap maken naar een whole food plant based of vegan lifestyle maar weet je niet zo goed hoe je dit moet aanpakken? Ik ben gespecialiseerd in het ontwerpen van volwaardige plantaardige voedingsplannen die ervoor zorgen dat je niets tekort komt maar waardoor je je wel veel energieker zult gaan voelen. Een plant based life style draagt bij aan een beter milieu en vermindering van dierenleed. 
 
Wat is gezonde voeding?

Door mijn ervaring als darmtherapeut weet ik dat er op individuele basis nog een groot verschil kan zijn, in welke voeding voor elk individu geschikt is.
Voeding is pas gezonde voeding wanneer het op de persoon is afgestemd.

Neem bijvoorbeeld rauwkost. Veel mensen denken dat rauwkost en salades gezond zijn. Maar er zijn genoeg mensen voor wie een rauwkost¬salade een ware aanslag op de gezondheid is. Dit is hetzelfde met het eten van volkoren brood, niet iedereen kan daar goed tegen. Ervaar je veel lichamelijke klachten dan is het dus de kunst om een individueel voedingspatroon samen te stellen. Dan pas kun je voeding als medicijn gebruiken.

 
 

Zeker bij mensen met klachten in de spijsvertering is het van belang om de voedingsinname goed te analyseren en een persoonlijk voedingspatroon aan te bieden dat rekening houdt met de aandoening.

Het voedingspatroon kan in het begin van de behandeling anders zijn, dan op het moment van genezing. Soms is voor een kortere periode een speciaal op genezing of analyse gericht dieet noodzakelijk. Bijvoorbeeld het ‘Fodmap’ dieet. Een dieet om bepaalde intoleranties of allergieën uit te sluiten.
Ik streef er altijd naar om zo snel mogelijk weer aan te sluiten bij het gewenste ‘normale’ voedingspatroon van de cliënt.

 
 
 
 

Door de evolutionaire geneeskunde kunnen we veel leren over wat mensen vroeger aten. En welke voeding dus het best aansluit op onze genen. In de laatste vijftig jaar is er veel veranderd in ons voedselaanbod en de samenstelling ervan. Dit heeft geleid tot veel problemen en klachten. Grote veranderingen in voeding sluiten niet aan bij onze genen.

Met de juiste voeding wordt het zelfherstellende vermogen van het lichaam versterkt. Voeding kan zo preventief de gezondheid bevorderen, maar ook bijdragen aan het herstel van gezondheid.