Make a Difference!
Praktijk voor Orthomoleculaire Therapie (kPNI)
en Stress counseling


Orthomoleculaire Therapie volgens de kPNI

(Orthos = juist – moleculair = bouwstenen).
Orthomoleculaire therapie houdt zich bezig met de juiste bouwstenen voor het lichaam. Voor een goede gezondheid zijn de juiste bouwstenen essentieel. En alleen via de juiste voeding kun je deze bouwstenen binnen krijgen.

Bouwstenen zijn onder te verdelen in:
Macronutriënten – koolhydraten, eiwitten (aminozuren), vetten, essentiële vetzuren en
Micronutriënten – vitamines en mineralen.
Een tekort aan goede voedingsstoffen kan veel klachten tot gevolg hebben en uiteindelijk leiden tot ziekte.
Het gevolg van ontoereikende voeding kan inhouden dat:
hormonen en neurotransmitters (boodschapperstoffen voor je hersenen) niet meer voldoende aangemaakt of afgebroken worden
de lever onvoldoende kan ontgiften
het microbioom in de darm wordt aangetast
het immuunsysteem en de klieren (schildklier, bijnier, geslachtsorganen) minder goed gaan functioneren.

Het doel van elke behandeling is om jouw lichaam zo optimaal mogelijk van voedingsstoffen te voorzien, en dit voedingsadvies volledig te laten aansluiten bij jouw persoonlijke situatie.

 
 KPNI – Klinische psycho-neuro-immunologie

Als Orthomoleculair therapeut werk ik volgens de Klinische psycho-neuro-immunologie.
KPNI is een klinische wetenschap die de wisselwerking onderzoekt tussen:
psyche (stress, emoties)
zenuwstelsel
hormoonsysteem
immuunsysteem
sociaalsysteem (maatschappij en zijn omgeving)
eigen oplossingsvermogen (resoleomics)
voeding toegepast als medicijn en
beweging

 

Op basis van een uitgebreide anamnese wordt gekeken welke aanpassingen we kunnen doen in leefstijl, beweging en voedingspatroon, om de balans tussen de verschillende systemen in het lichaam te herstellen.
Soms maak ik gebruik van aanvullend laboratorium onderzoek, supplementen of wordt fytotherapie toegepast om de behandeling (tijdelijk) te ondersteunen.
De behandeling zal altijd maatwerk zijn. Waarbij het advies altijd wordt afgestemd op jouw specifieke behoefte en mogelijkheden.


 

“Misschien moet je jezelf eerst tegenkomen,
voordat je het kunt zijn”

–LoesjeHet zelfzorgmodel en Deap Learning

Ik werk vanuit het zelfzorgmodel. In deze aanpak staat jouw eigen verantwoordelijkheid centraal. En je bent daartoe in staat omdat ik samen met jou in kaart ga brengen wat de oorzaak is van de onbalans.
Door middel van Deap Learning sessie(s) zul je het ontstaan van de klachten en de oorzaak ervan ook gaan begrijpen en zelf blijvend kunnen oplossen.
Deap Learning is eindelijk eens begrijpen wat de onderliggende oorzaak is van het ontstaan van je klachten. De therapie is (soms) intensief maar duurt niet lang omdat je met deze nieuwe kennis en inzichten zelf aan de slag kunt. Natuurlijk sta ik je bij zolang als nodig is.Wel een diagnose maar geen idee hoe nu verder?

Misschien heb je jaren rond gelopen met veel klachten en na een aantal onderzoeken eindelijk een diagnose gekregen. Bijvoorbeeld Diabetes type 2 of Prikkelbare Darm Syndroom.
Je zou veranderingen in je leefstijl of je voedingspatroon willen aanbrengen. Maar je hebt geen idee hoe je dit moet aanpakken.
Ik kan je helpen om samen te onderzoeken welke aanpassingen in je voeding en/of leefstijl eventueel voor een vermindering van je klachten kunnen zorgen.

Spreekt dit je aan, maak dan een afspraak, of kijk verder op de website bij ‘Intake‘ en ‘Behandelmethodes‘ wat ik voor je zou kunnen betekenen.